dimecres, 19 de desembre del 2007

dilluns, 19 de novembre del 2007

Contra l'analfabetisme mediàtic!








Anorèxia
Uploaded by laxarxa


Aquests vídeos formen part de la campanya Contra l'analfabetisme mediàtic! (laxarxa.wordpress.com)
que ha llençat La Xarxa d'Educació en Comunicació (http://www.laxarxa.info)





www.laxarxa.info

divendres, 18 de maig del 2007

segmentacio del mercat

La segmentacio del mercat es la divisio de la gent que compra , veu , consuméis o fa us de un producte .La divisio es pot dur a terme de dos maneres :

Sociodemografic:depen del lloc on vius i la teva cultura.
Sociocultural: depen dels gustos de la persona.




-Aquest anunci va dedicat a tothom perquè fa que tothom es senti identificat i totes les persones el miren. Al sentir-se identificats la gent mira el anunci amb atenció i desprès se n’adonen que el anunci que han vista a lo millor es un producte que no els interessa .






-quest anunci ‘ensenya’ el que es pot arribar a fer per poder conduir aquest cotxe. Va dedicat a la gent que te un cotxe i es vol comprar un cotxe nou o que no en te i es vol comprar un.





Aquest anunci te com a objectiu:el bevedors de coca-cola i les persones que volen viatjar. Però sobretot el de coca-cola que te el mateix objectiu que el primer.Indica que es pot veure coca-cola a tota arreu on es vagi.




Aquest anunci va dedicat a un part del mercat al que li agraden les motos es un moto amb un sensació única : volar . Hi ha molts colors i formes ‘abstractes’ per tant de cridar la atenció del públic





Aquest anunci va dedicat a una persona que es vulgui comprar un cotxe tan bo que no se el mereixi sigui el cotxe qui se el mereix a ell.




Aquest anunci va dedicat a els conductors y als seus acompanyants per tal de evitar accidents de transit. Es un anunci per a conscienciar al públic.




Aquest anunci va dedicat als bevedors habituals de coca-cola per tant de fer que els personatges que el veuen no abandonin el hàbit de beure coca-cola. Esta ambientat en un joc de acció molt famós GTA per atraure al públic Jove.

divendres, 27 d’abril del 2007

Emplaçament del producte.

Emplaçament del producte.

En aquest vídeo em volgut estudiar l’emplaçament del producte. L'emplaçament del producte és el fet de que en una sèrie televisiva o pel•lícula col·loquem un producte per a què les persones (telespectadors) que ho veuen el relacionin amb el producte tant si és per un símbol o de manera directa veient el producte mirant en direcció a càmera, fàcilment captable.

Nosaltres, per exemplificar-ho, em dividit el vídeo en tres grups:
- La publicitat fàcil de reconèixer
- La publicitat difícil de reconèixer
- La publicitat parlada

Moltes vegades l'actor és qui diu la marca i promociona. (publicitat parlada)
N'hi ha exemples on el producte no està relacionat amb el programa o sèrie. Aquests exemples són marques en les samarretes dels protagonistes o marques de begudes, promocionades també pels propis personatges.


Per aclarir conceptes, us definim de manera breu què són els tres grans grups en que ho hem dividit.


La publicitat fàcil de reconèixer és aquella que veiem fàcilment, sense cap problema i sense haver-nos de fixar. Per exemple, a la sèrie televisiva “El cor de la ciutat” (sèrie de la marca “Estrella Damm” o “Coca-Cola” és molt fàcil de reconèixer ja que apareix en pantalla durant més de 3 segons. Generalment, als bars hi ha marques de begudes però és cert que els publicistes i realitzadors d’atrezzo de la sèrie, encara que quan veiem l’ampolla o llauna ja deduim quina marca és, prefereixen mostrar-la bé a la càmera de manera que el nom de la marca es pugui llegir sense esforços i ràpidament. Per això, la publicitat fàcil de reconèixer és captada per la càmera, i al seu torn, per tots els telespectadors. En el vídeo podem veure exemples com la marca Lacoste al polo d’un dels actors, els electrodomèstics Balay, la revista “Qué!” i la marca “Puma”.

D’altra banda, trobem la publicitat difícil de reconèixer. També podriem dir que és la que està amagada. Per exemple, a “Los Serrano” (sèrie de Telecinco) trobem la marca de bolígrafs “BIC” però no la veiem escrita en cap lloc ni enfocada a càmera. En canvi, si ens fixem, podem veure com una de les protagonistes escriu amb tal bolígraf. També en seria un exemple les ampolles de beguda alcohòlica que hi ha en els bars, els medicaments de la farmaciola, els cotxes... En molts casos la marca no hi és reflexada, simplement sabem que es tracta d’aquella marca en concret perquè coneixem la forma, el color, l’eslògan, etc. Per exemple, el mòbil Motorola V3 o la cervesa Alhambra.

Publicitat parlada es caracteritza per fer la promoció del producte, o en aquest cas, d’un cantant, per dir-ho oralment enmig de la conversació sense tenir res a veure en dit moment. N’és un exemple quan podem escoltar clarament un dels actors de la sèrie esmenta el nom del producte. Exemple: el cantant el Koala.

Mireu el vídeo atentament:

Anàlisi d'anuncis

Seat Altea XL




En aquest anunci predominen els colors: verd i blau perque signifiquen l’ambient.
L’eslògan, surt a l’anunci i també surt el logotip (la marca del cotxe) .
Els protagonistes són la família, perque el producte ( el cotxe) es d’ells, i els pelutxos són els que mostren l’espai que té el cotxe, que és el que vol mostrar l’anunci.
L’ambient, es basa en la música, perque no hi ha ningú explicant l’anunci ni tampoc dient les característiques, només hi ha música que li dona gracia a l’anunci i mostra un tema de fantasia(és a dir que en aquest tema es irracional).
L’anunci va dirigit, per persones adultes que són els que poden comprar el producte en aquest cas, el cotxe.
És un anunci racional perque mostra l’espai i la comoditat ( que es el que veiem nosaltres des de fora).
L’argument de l’anunci representa, l’arca de Noé , perque els animals( en aquest cas els pelutxos) són els que entren en el maleter del cotxe simbolitzant el vaixell de L’arca de Noé.



Peugeot 207




En aquest anunci predominen els colors taronja i vermell, que són els colors de les protagonistes, dues marietes.
L’anunci mostra l’eslògan, també el logotip que surt al principi de l’anunci, al cotxe,i al final.
Va acompanyat per música, una cançó que li dona emoció i sentiments a l’anunci.
Va dirigit per als joves majors de 18 anys i presenta comoditat i confort al producte.
Hi ha estereotips sexuals mitjançant les marietes fent l’acte sexual, això fa entendre que el cotxe té una gran suspensió.
Aquest anunci presenta el jo ideal ja que dona a entendre emocions.
És un anunci irracional , per que encara que les marietes facin l’acte sexual, és irreal que el cotxe faci tants moviments.
L’argument de l’anunci es que les marietes, realitzen l’acte sexual a dins del cotxe donant una sensació de conformitat i de comoditat.

dijous, 26 d’abril del 2007

Anàlisi d' un anunci



Formal

En aquest anunci predominen el color blanc i negre. Hi surt una imatge simbòlica, el logotip es l’ imatge que representa la marca del producte. En l’ anunci no hi ha cap text informatiu sobre el producte. El plantejament no és cap problema solució, és un gag amb imatges impactants, en cap moment apareixen paraules com “nou” o “científicament provat” i tampoc apareix cap preu o oferta. No n’hi ha cap demostració científica en l’anunci, i el personatge no parla en cap moment. La marca del producte només apareix al final de l’anunci.


Contingut

Es un anunci que va dirigit sobretot als esportistes. El personatge de l’anunci és Tracy McGrady, un jugador famós de NBA. Es pot identificar amb el jo ideal que mostra la personalitat del jugador si utilitzes els productes d’Adidas. Ofereix beneficis emocionals que es un benefici que no es pot comprovar i ofereix un sentiment quan utilitzes el producte. L’anunci escull aquest jugador per el seu físic, diners i fama.

GAGS

El plantejament d’un anunci, es refereix al tipus de desenvolupament en que succeeixen els fets, poden haver-hi diferents tipus: problema-solució, tros de la vida quotidiana, gag... en aquest cas hem triat el plantejament de tipus: “gag”, en el que té com a objectiu fer riure al públic, i així atreure la seva atenció, podem utilitzar fets graciosos, amorosos i sexuals...




Els colors que predominen en aquest anunci són el negre, blanc,blau i marró.
Aquest anunci conté una imatge simbólica, (atribuir les qualitats de persona o qualitats fantàstiques a animals, objectes...) el conill i l’ós, en que els atribuïm les qualitats de la potència dels dels altaveus.
El logotip (representació de la marca en un dibuix o signe que ens faciliti reconeixer el producte), BLAUPUNKT es veu reflexat en els altaveus, al reproductor, i al final de l’anunci, aquest ultim acompanyat de l’eslògan (frase que ens crida l’atenció i que sovintment utilitzen recursos literaris com la rima...):
“THE ADVANTAGE IN YOUR CAR.”
Aquest anunci va dirigit a al públic jove, al qual li agrada portar la música alta i una potència d’altaveus elevada en el cotxe.
Ens ofereix uns beneficis emocionals (beneficis que en l’anunci no es poden comprovar com per exemple la olor d’una colònia, el sabor d’un menjar...), perquè ens volen vendre la sensació de potència, satisfacció... de tenir un car-audio, de la marca BLAUPUNKT


Aquí tenim alguns exemples més de gags:



En aquest anunci podem observar una forma graciosa de ensenyar a portar el cinturó de seguretat.




En aquest anunci mostra una nevera d'últim model i l'anuncia de manera graciosa.




Aqui tenim una sèrie d'anuncis publicitaris que no són Espanyols però s'entenen igualment i podem observar diversos productes.




Aquest anunci tracta d'una parella que es baralla per conduir el seu cotxe.




Aquest anunci ens mostra la marca de productes esportius.




Aques anunci ens mostra una beguda alcohòlica "cervesa" i ens fa riure una estona.

Emplaçament del producte

En aquest video hi ha uns quants exemples d'emplaçament del producte en pel·lícules i videojocs.

L'emplaçament del producte és una tècnica que s'usa molt per fer publicitat d'algun producte. Aquesta tècnica consisteix en introduir en pel·lícules i videojocs, de manera bastant sutil, algun producte (normalment fent que algun personatge usi el producte emplaçat). D'aquesta manera, s'aconsegueix fer publicitat al espectador, que poques vegades se n'adona conscientment.

Analisi anunci cruzcampo

http://www.youtube.com/watch?v=VvC6EeTdL-U


formal

El color predominant de l’anunci és el vermell. Hi ha una imatge simbòlica perquè apareix un home vestit de vermell amb un barret verd amb una ploma. En aquest anunci només hi ha un eslògan. A l’anunci el plantejament només es per cridar l’atenció al públic i mostra un tros de la vida quotidiana. Cap persona mira a la càmera sinó que parlen entre ells i es miren. Aquest producte no és nou ni està científicament provat. Durant tot l’anunci surt el producte anunciat.

contingut

Aquest vídeo està dirigit a la gent major d’edat. Perquè els protagonistes són homes que van habitualment al bar. Ofereix beneficis emocionals (la felicitat). No hi ha estereotips sexual perquè no es busca un home espectacular, busquen un home normal. No es valora a la persona pels diners, físic...

Anàlisi anunci cruzcampo


via: wikizapping.com


Forma

En aquest anunci no hi surten tots els colors. Hi ha un text informatiu el qual esta obligat a posar-se, en aquest hi surt la informació sobre els graus d’alcohol i també hi ha eslògan. El seu plantejament es propi d’un gag. El producte surt durant tot l’anunci i la marca surt al principi i al final de l’anunci.


Contingut

Aquest anunci va dirigit a un públic de majors de 18 anys pel fet de que es una beguda alcohòlica. Els protagonistes son un os i un grup d’amics que fan diferents activitats junts. Es busca una identificació amb el jo ideal, en aquest anunci seria el fet d’ estar amb els amics ,s’ofereix un benefici emocional, que es la satisfacció de viure la vida en tot moment “carpe diem”.

Emplaçament del producte

Parlem d’emplaçament del producte quan en una serie o pel·lícula surt un determinat producte. Un exemple seria quan en un bar estan beven cervesa Buckler. Això és legal.

Aquí teniu un seguit d’exemples on podeu comprovar que és una cosa molt freqüent.

PEL•LÍCULES:

Una cenicienta moderna (00:00:27; 00:03:17; 00:00:14; 00:05:56; 00:09:31)



En aquesta pel•lícula surten les combers, la marca SAMSUNG en dos mòbils, i la marca NIKE.
Aquestes marques les porten els protagonistas i automàticament es converteixen en la imatge simbólica (persona, animal o cosa que transmateix la seva personalitat al producte).



High School Musical (00:01:16; 00:02:22)

En la pel•lícula de Walt Disney High School Musical l’actor Zac Efron porta Adidas com a xandal de l’escola, com ell tots els de més actors o actrius que porten aquest xandal.



Yo soy la Juani

En aquest video podem veure com surt la marca Schweppes.


SÈRIES:

Las Vegas

Aquí sempre surten cantants que actuen en el casino, i això és publicitat, del cantant. Hem agafat quatre casos on es pot comprobar, els exemples són:

Les Pussycat-dolls, el Bon Jovi o Jewel (00:41:25) cantant en el “montecito”







Rebelde

Aquí surten els cantants del canto del loco actuan com a grup musical i a més dos componets porten les samarretes amb les marques Dolce & Gabbana i Electric.



VIDEOCLIPS:

Rompe (00:02:51; 00:03:10)

En aquest videolip el cantant Daddy promociona Adidas en moltes ocasions.



Hollaback girl

En aquest videoclip Gwen Steffani promociona a Adidas en moles casos, ja sigui ella o altres persones que surten en el videoclip.



My humps


I drop this stuff
its crazy
I do it on the daily
they treat me really nicely
They buy me all these icys
Dolce and Garbana

En aquest videoclip s’escolta a la cantant Ferggie dir Dolce & Gabbana, en cara que en realitat està dient Dolce and Garbana, llavors la gent està escoltant la marca de roba, encara que sembli que no l’està promocionant.

Anàlisi Anunci Ausonia

Anunci: Ausonia
It's Raining men




·Hem escollit aquest anunci perquè ens semblava graciós i original.
Tracta sobre les compreses de la marca Ausonia. Per tant va dirigit a les dones, gent que té la menstruació.
El plantejament es pot considerar un fragment de vida. No és molt usual però, correspon al tros de vida d’una persona.
Al començament surt una dona, la protagonista, molt elegant, molt tímida, seria i molt “tapadeta” amb l’intenció de sortir de casa. Al mirar-se al mirall sembla que s’ho replantegi i llavors canvia d’aspecte totalment. Es converteix en una dona atrevida, segura de si mateixa, lleugera de roba, moderna i amb ganes de viure la vida.
Això fa que li doni una personalitat al producte. Aquesta personalitat consisteix en sentir-te més segura de si mateixa, més atrevida, amb ganes de menjar-te el món i, sobretot, més dona.

Els colors que predominen durant tot l’anunci són els colors foscos, com gris i negre. Al final de l’anunci, on es veu la marca del producte, el fons és de color rosa i les lletres blanques, d’aquesta manera capta l’atenció del consumidor ja que el contrast de colors és molt impactant.
Respecte el text, en el plantejament no es pot veure cap mena de text però, al final quan canvia el color apareix un petit text “¿has pensado en tomarte la vida menos en serio?.
Després d’aquesta petita frase surt l’imatge de la dona principal ja canviada d’aspecte i amb la personalitat que li vol donar al producte. Finalment surt l’eslògan amb la marca: “Ausonia, Muy segura. Muy mujer.”
En l’anunci no hi ha cap text que demostri que està científicament provat perquè l’anunci no fa cap demostració, tampoc apareix cap preu ni cap oferta.
Tot això que acabem d’explicar fa referència al aspecte físic de l’anunci.



Respecte el contingut:

El públic a qui va dirigit és un públic femení. Dones joves o adultes però, no molt grans, ja que el producte dóna seguretat i et fa sentir més dona quan tens la menstruació.

Els beneficis són emocionals perquè no et dóna coses demostrables, que pots comptar, veure o tocar sinó que et proporciona sentiments, és a dir, com et sentiràs en utilitzar el producte. Els beneficis d’aquest anunci són principalment seguretat amb tu mateixa.

IDENTIFICACIÓ JO-IDEAL

La identificació amb el jo-ideal és un recurs que utilitzen els publicistes per fer que la gent compri un determinat producte posant una persona amb la que voldries identificar-te. Això consisteix en fer que la persona que surt a l’anunci utilitzant el producte tingui una imatge casi perfecte i d’aquesta manera fer que el públic vulgui identificar-se amb la persona que anuncia el producte per sentir-se com ella, tenir les mateixes sensacions...
Això pot causar molts problemes, per exemple, pot provocar que aquella persona compri el producte únicament per sentir-se bé amb si mateixa o intentant que la seva vida sigui semblant a la de l’anunci.
Un altre dels problemes es que quan no s’aconsegueix aquella imatge ideal pot causar mal estar amb tu mateix i fins i tot arribar a comparar-se amb les persones de l’anunci que la majoria d’elles no són com surten a l’anunci.
A diferència amb la identificació del jo-real, que aquesta s’inspira en la vida real de qualsevol persona del carrer i en la seva vida quotidiana, el jo-ideal mostra formes de vida quasi impossibles per una persona normal.
En aquest tipus d’anuncis no es pot veure mai una persona físicament inatractiva, sinó que surten sempre feliços, sense preocupacions...Normalment aquestes persones són retocades amb molt maquillatge i efectes, com per exemple amb el photoshop, que es un programa utilitzat per treure els defectes més a la vista i per tant aconseguir una imatge perfecta.
En resum, ,la identificació amb el jo-ideal, consisteix en voler identificar-se amb un exemple de persona, o model de vida, inalcançable, per a la majoria de persones. Aquest fet pot provocar enganys.

Exemples:

ANUNCIS
Lacoste Pink


Aquest anunci vol que ens identifiquem amb una persona lliure, segura de si mateixa, alegre, sense problemes… Que es pot permetre anar pel carrer fent salts, sense que la gent que passa per el carrer se’n doni compte, i sense que la jutjin.
El que aquest anunci de lacoste vol vendre, és el fet que, per utilitzar la seva colònia, seràs més lliure i et sentiràs més segura de tu mateixa.

Hugo Boss


En aquest anunci, el protagonista, és un jove també segur de sí mateix, que pot crear un món en el que ell és el protagonista. Aquest anunci expressa llibertat i la oportunitat de ser un rebel i de fer el que vulgui.
La companyia de Hugo Boss ha escollit aquest noi perquè es la imatge ideal per els nois que es voldrien sentir i ser com ell, perquè es guapo, sexy, lliure, sense complicacions...

Ralph Lauren Polo


Aquest anunci es mostra uns nois totalment independents, sense res millor que fer a la vida que estar a una platja paradisíaca, envoltats de noies. No tenen preocupacions de cap tipus i es com si tinguessin la vida solucionada.
Donen una imatge de joves rics i de nens de papa.
El que vol expressar es que si utilitzes aquesta colònia et podràs sentir com un d’ells i passar-te la vida a la platja i en un vaixell de luxe envoltat de nois i noies guapos.

L'oreal


Aquest anunci mostra una noia que sempre està perfecta, tant vestida,maquillada, pentinada, que fa moviments exagerats amb el cabells sense agafar una artrosis.
Han posat una noia guapa i ben pentinada perquè les noies que vegin l’anunci es creguin que totes les dades que hi ha a l’anunci siguin reals, ja que aquesta noia quan s’acaba d’aixecar no té aquests cabells. I una persona que veu l’anunci pot creure que realment el producte pot donar aquest efecte al cabell però en realitat s’hauran passat 3 hores per pentinar-la.

Martini


Aquí veiem una festa amb tot de gent guapa, glamourosa, rica...On tothom s’ho passa bé.
Aquest anunci vol fer veure que si prens Martini, George Clooney et vindrà a picar a la porta de casa i et demanarà poder unir-se a la teva festa.
La gent que veg¡ l’anunci comprarà Martini per passar-s’ho molt bé i per fer que les seves festes siguin tan espectaculars com les de l’anunci.
Han posar un eslògan enganxós perquè la gent ho recorda i ho va dient i alhora que ho diu està fent publicitat.
La gent de l’anunci es pot permetre una mansió amb piscina, una terrassa gegant...I muntar festes amb molta gent de categoria.

Dolce&Gabanna


L’anunci dona una imatge ideal per nosaltres ja que estan en una festa amb tot de gent guapa, sexy, guay, chic, fashion, cool...Que es poden permetre tots els luxes , portar tota la roba de D&G i perdre la noció del temps, perquè no tenen cap tipus de complicació, ni res per que preocupar-se. Poden passar-se hores i hores ballant amb pantalons curts, roba de cuir (“cuero”), roba de lleopard...
El que l’anunci et ve a dir es que si compres aquest rellotge, que segur que t’ho pots permetre perquè sobretot es molt barat, et podràs trobar en una festa plena de diversió i amb molta gent sexy i fashion, i que podràs ser com ells.

Anunci H&M

GRAELLA ANÀLISI ANUNCIS

Andrea, JP i Luis



Formal

Els colors predominants són el blanc que indica la puresa, l’higiene. La imatge simbòlica, és Madonna, que dona la personalitat al producte.

L’eslògan o frase que reflecteix la personalitat a l’anunci va relacionat amb Madonna en tot moment; la noia té un problema amb el seu estil de vida i la seva roba i Madonna li dona uns consells i la vesteix amb roba H&M, que indica vestir amb estil.
No hi ha paraules com “nou” o “científicament provat”, però ho dona a entendre, al dir que la roba és fashion i moderna.

No apareix en cap moment el preu ni una oferta, el publicista li dona més importància a la personalitat del producte. No hi ha cap demostració científica perquè Madonna ja li dona el seu estil. Tampoc parla ningú a càmera, únicament el diàleg entre Madonna i la noia; tampoc la marca ni el producte surten fins que la noia ho necessita.



Contingut

L’anunci va dirigit a un tipus de públic, l’adolescent : aquesta roba és juvenil i per això la protagonista és una noia d’uns 16 anys on Madonna i la noia són els protagonistes. Sí, busca una identificació amb el producte per això també la imatge simbòlica és famosa, per tant es busca el jo ideal.

No busca beneficis racionals, si no et posaria el preu del producte o alguna oferta i únicament et posa l’estil del producte, busca emocionals.
Hi ha diferència entre sexes, ja que els homes només estan per a servir a la dona, en cap moment són superiors aquesta .

Es valora molt la persona pels seus diners i físic, ja que en principi no la volen com és i per tant la at volen canviar. En tot moment s’atribueixen conductes adults, per l’edat de les protagonistes.

dimarts, 13 de març del 2007

Dos vídeos per començar...

L'evolució de la "bellesa":






Campanya anti-tabac del govern belga adreçada als joves:



La Xarxa

Campanya contra l'analfabetisme mediàtic